Sari la conținut Salt la bara laterală stângă Treci la subsol

Știri și informații utile

BULETIN informativ – Decembrie nr. 1 / 2021 – PROGRAMUL OPERAȚIONAL COMUN ROMÂNIA-REPUBLICA MOLDOVA 2014-2020

Această publicație a fost produsă cu sprijinul Uniunii Europene. Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a DSE mun. Chișinău și ISUJ Vaslui și
nu poate fi, în niciun caz, luat pentru a reflecta punctele de vedere ale Uniunii Europene sau ale structurilor de management ale Programului Operațional Comun
România-Republica Moldova 2014-2020.

Descarcati Buletinul informativ de AICI.

Campanie de conștientizare a populației privind rolul esențial al cetățenilor în gestionarea fenomenului de poluare

Scopul acestei campanii este informarea și constientizarea publicului larg asupra rolului esențial al cetățenilor în gestionarea fenomenului de poluare.
Este foarte importantă dobândirea de cunoștințe, deprinderi, motivații, valori și angajamente din partea tuturor cetațenilor județului pentru asumarea răspunderii pentru
menținerea calității aerului și a mediului înconjurător.
Informarea și educarea publică este necesară deoarece se urmărește reducerea gradului de poluare asupra populației și a mediului, beneficiarul principal fiind întreaga populație.
Fiind vorba despre o campanie de informare, activitatea de educare și de conștientizare a publicului este esențiala pentru a obține o susținere din partea cetățenilor și o promovare a dezvoltării durabile prin îmbunătățirea gradului de cunoaștere și înțelegere a problemelor de mediu, atât în rândul populației, cât și al autorităților locale.

Descarcă tot comunicatul de aici: calitatea_aerului

ANUNT – Nr. 2996 din 14.09.2021

Primăria comunei Vetrișoaia, vă aduce la cunoștință că în data de 21.09.2021 va organiza o campanie de colectare a deșeuiilor periculoase de pe raza comunei Vetrișoaia, județul Vaslui.

Enumerăm deșeurile periculoase: azbest, vopselele, lacurile pentru lemn, diluanții, bateriile, electronicele și electrocasnicele, medicamentele expirate sau care nu mai sunt folosite, detergenții, produsele de curățare și dezinfecție, produse cosmetice precum lacul de unghii, acetona, fixativul, vopselele pentru păr, uleiul alimentar folosit, produsele pentru îngrijirea grădinilor și a peluzelor (pesticide, erbicide), soluțiile și spray-urile pentru gândaci, otrava, scutecele de unică folosință, becurile și alte surse de iluminat, termometrele, articole auto (combustibili, antigel, uleiuri, anvelope, etc.).

Persoane de contact: Macarie Nicută – tel.:074582 7214.

Vezi document oficial

Vetrisoaia in plina dezvoltare : au fost inaugurati 5475 metri de covor asfaltic -FOTO

In comuna vasluiana Vetrisoaia, lucrurile sunt in permanenta schimbare si iata ca vestile bune nu intarzie sa apara. Cu rabdare, perseverenta si multa munca, primarul Corneliu Stinga, impreuna cu echipa sa tanara, lucreaza pentru a schimba mediul de viata al localnicilor, cel putin asa cum a promis ca o va face atunci cand a primit votul de incredere din partea lor.

Citeste mai mult

Premiera nationala la Vetrisoaia. Profesorul Carol Stanciu a participat la demararea testelor gratuite de hepatita C – FOTO

Prin actiunea inceputa la Caminul Cultural luni, 25 martie si care va continua pe 26 si 27 martie, conducerea comunei vasluiene Vetrisoaia isi arata preocuparea fata de starea de sanatate a locuitorilor sai.  Primaria Vetrisoaia, impreuna cu Societatea Romana de Gastroenterologie si Hepatologie, in stransa colaborare cu  Asociatia Echitate in Sanatate si-au propus sa testeze toti locuitorii comunei Vetrisoaia  pentru Hepatita C . Intiatoarea acestui frumos program este chiar doamna profesor Anca TRIFAN – presedinta Societãtii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie. La deschiderea evenimentui a fost prezent si renumitul profesor Carol Stanciu care a adresat cateva cuvinte celor prezenti, bai mai mult a citit cateva randuri dintr-o scrisoare trimisa de tatal doamnei profesor doctor Anca Trifan .

Citeste mai mult

VETRISOAIA: Campania „Let’s do it, Romania” -FOTO/VIDEO – BZV.RO

Peste 100 de voluntari, profesori si parinti au participat sambata, 24 septembrie, la „Let’s do it Romania”, evenimentul organizat de primaria Vetrisoaia.

Voluntarii (profesori, elevi, parinti) au participat sambata la campania de curatenie nationala „Let’s do it, Romania”, organizata de adminitratia primarului Corneliu Stanga. Copii sau adulti, acestia au raspuns apelului lansat de organizatori, incercand sa demonstreze astfel ca „inca se mai poate intampla ceva bun in Romania”, Actiunea a inceput la ora 9 si s-a terminat abia la ora 14:00.

Citeste mai mult

Sari la conținut